Wat als…?

Wat als...?

Wat als?

Wat als je alles zou durven? Als je alles zou doen dat je wilde? Wat als niets of niemand jou zou tegenhouden? Wat als je al het geld in de wereld zou hebben om te kunnen doen wat je wilt? Wat als je daarvoor ook nog alle tijd van de wereld zou hebben?

 

Zou je de dingen dan anders doen?

Zou je bedrijf er hetzelfde uitzien? Zou je dezelfde klanten hebben? Zou je dezelfde prijzen vragen en hetzelfde aanbod hebben? Zou je hetzelfde pikken als je nu pikt? Zou je je tijd op dezelfde manier indelen? Zou je dan nog steeds alles wat je nu doet zelf doen? Zou je in hetzelfde huis blijven wonen? Zou je dezelfde partner hebben?  

 

De kracht van vragen stellen aan jezelf

Door jezelf steeds vragen te stellen, kun je erachter komen wat je wilt. Wat is voor jou belangrijk en hoe kun je ervoor zorgen dat je de dingen die je wilt bereiken, gaat bereiken? Door groots te dromen en alle beperkende en belemmerende overtuigingen daarbij los te laten, kun je het grote plaatje gaan zien. Door te kijken naar hoe je dan zou leven, kom je erachter waar je ECHT naar verlangt en kun je je leven steeds meer in die richting gaan leiden.

Je kunt dan stap voor stap die plek, waar je wilt zijn, in gaan nemen. Vraag je af wat er voor nodig is om dit leven op te bouwen en handel hiernaar! Begin klein met de dingen die je niet als lastig beschouwt en bouw dit op je eigen manier en tempo uit. Neem daarbij ook steeds een grotere ruimte in.

Ben je er bijvoorbeeld achter gekomen dat je zichtbaarder moet gaan worden om dat te bereiken, zorg er dan voor dat je steeds wat zichtbaarder wordt. Begin met zichtbaarheid op social media of via bloggen en werk er dan bijvoorbeeld naar toe dat je video’s gaat opnemen en delen. 

Wil je meer tijd voor je gezin, zorg er dan voor dat je steeds wat meer tijd vrij gaat maken. Kies er bijvoorbeeld voor om een extra uur per week in te plannen voor je gezin. Je zult zien dat je op de één of andere manier productiever wordt op andere momenten, waardoor je dezelfde dingen gedaan krijgt. Later kun je er dan bijvoorbeeld voor gaan kiezen om klusjes die je niet leuk vindt uit te besteden, zodat je daardoor nog meer tijd krijgt voor je gezin.

 

Mijn droom

Zo droom ik er onder andere van om mijn tijd helemaal zelf in te kunnen plannen, zodat ik tijd overhoud om met mijn gezin door te brengen. Zodat ik er kan zijn voor mijn dochters op het moment dat zij thuis zijn. Dat lukt niet als ik freelance voor de klas staat. Dan zijn er teveel momenten dat ik op school moet zijn, terwijl ik eigenlijk het liefst bij mijn kinderen wil zijn.

Maar stapje voor stapje kom ik dichterbij het waarmaken van die droom. Ik ben het freelance lesgeven aan het afbouwen, waardoor ik meer tijd voor mijn dochters heb. Ik stond twee jaar geleden 5 dagen voor de klas en zit nu op 2 dagen en 2 dagdelen. Volgend jaar wil ik uiteindelijk naar maximaal 2 dagen. Mijn inkomsten zijn ongeveer gelijk, door andere werkzaamheden waarbij ik mijn eigen tijd wel kan inplannen.

Daarnaast werk ik steeds wat dichterbij huis, waardoor ik minder reistijd heb. Tijd die ik ook weer overhoud voor mijn kinderen.

Intussen werk ik hard op de momenten dat zij op bed liggen of niet thuis zijn om ervoor te zorgen dat ik over niet al te lang helemaal kan beslissen over mijn tijd. Dan kan ik namelijk helemaal leven zoals ik wil leven en mis ik geen enkel belangrijk moment meer. Een leuke bijkomstigheid is dat het werk dat ik doe op die momenten niet voelt als werk. Ik doe dan namelijk de dingen die ik leuk vind om te doen!

 

Wat ik nu doe?

Op dit moment ben ik dus bezig met het uitbouwen van de andere kant van mijn bedrijf. Ik help ondernemers met het krijgen van meer klanten, zodat zij ook kunnen gaan leven op de manier die bij ze past. Ik help ze zichtbaarder te worden, angsten los te laten en een schaalbaar bedrijf neer te zetten. 

Ook ik moet er dus voor zorgen dat ik zichtbaar ben, mijn producten en diensten aanbied en in contact kom met potentiële klanten. Daarom zijn er structureel dingen die ik doe: me laten zien op social media, bloggen, (potentiële) klanten helpen, mijn (gratis) lesbrief ‘(Online) Ondernemen Doe Je Zo’ maken en onder de aandacht brengen, workshops organiseren, een gratis challenge organiseren, adverteren en ga zo maar door…

En ja… ook ik heb weleens geen inspiratie. Ook ik weet soms even niet meer wat ik moet doen om te groeien. Dan merk ik dat het tijd is voor bezinning en richt ik me even op hele andere dingen, terwijl mijn hersenen en gevoel de ruimte krijgen om zich op elkaar af te stemmen, zodat ik meestal binnen een week weer weet welke kant ik op wil gaan.

 

Welke kleine aanpassingen kun jij al maken?

Wat vind jij?

Leave A Response

* Denotes Required Field