Over Sjira Porcelijn

Mijn naam is Sjira Porcelijn en ik werk al jaren in het onderwijs. Ik vind het fantastisch om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en doe hier veel moeite voor. Tegelijkertijd verwacht ik van mijn leerlingen, cursisten en studenten precies hetzelfde. Ik ben erg direct, heb veel kennis van zaken en deel dit graag. Door mijn onderwijservaring, kan ik op veel verschillende manieren uitleggen en heb ik hier ook een eindeloos geduld voor. Het moet en zal lukken om mijn klanten die dingen uit te leggen die nodig zijn.

Wil je iemand die jou op een efficiënte manier kan helpen je salesteksten, website, nieuwsbrieven en blogs op orde te krijgen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Doordat ik erg direct ben, is dat ook mijn manier van coachen. Ik verbloem niets en ben erg nuchter. Tegelijkertijd eis ik ook dat je je volledig inzet en je committeert.   

Ik heb meegedaan aan de challenge schrijf sexy sales teksten. Voordat ik aan de challenge begon merkte ik dat mijn teksten  te weinig uitnodigend waren om daadwerkelijk mijn product te verkopen. Tijdens de challenge van Sjira Porcelijn heb ik geleerd om de teksten voor mijn diensten op het gebied van cultuurverandering aantrekkelijk te schrijven. Ik heb na de challenge een publicatie geplaatst op Linkedin en veel complimenten gekregen over de tekst en nog belangrijker reacties van potentiële klanten. Mijn doel was bereikt zo schrijven dat ik meer potentiële klanten aanspreek. Dankjewel Sjira voor je mooie leerzame programma.

- Ellen Steijvers , Senvy Cultuurverandering Online

Opleidingen

 

 • Master Special Educational Needs, oplossingsgericht werken in het onderwijs: Diploma behaald: juni 2011
 • Cursus basismethodiek (YOUTURN en EQUIP): april 200
 •  Tweedegraadslerarenopleiding Nederlands. Diploma behaald: oktober 2009
 • Remedial teaching. Certificaat behaald: juni 2005
 • PABO. Zij-instroom traject op de IPABO te Amsterdam. Diploma behaald: oktober 2002
 • HBO – creatieve therapie drama te Amersfoort. Diploma behaald: augustus 1999
 • HAVO, met als eindexamenvakken: Diploma behaald in 1994

 

Werkervaring

 

 • augustus 2009- heden: werkzaam als freelancedocent op verschillende scholen: Als freelancer heb ik gewerkt als docent Nederlands, rekenen en wiskunde op verschillende scholen door heel Nederland. Ik heb lesgegeven op het vwo, de havo, het vmbo, het praktijkonderwijs, het zmok-onderwijs, het mbo (bol en bbl) en in het onderwijs voor hoogbegaafden.
 • augustus 2008- augustus 2009;  docent AVO, aan een economie klas op de gesloten afdeling van Rentray in Rekken (justitiële  jeugdinrichting voor LVG jongerenaugustus
 • 2006- augustus 2008;  AVO-docent onderbouw LWOO, docent Nederlands VMBO techniek 3e klas, lid begeleidingsteam, coördinatorhandelingsplannen en begeleiding moeilijke klassen en sociaal emotionele begeleiding op het Edisoncollege te Apeldoorn
 •  november 2002  – augustus 2006;  leerkracht AVO, remedial teacher, docentenbegeleider en stagebegeleider (LIO en pedagogiek), kernteam begeleider en coördinator basisvorming op Scholengemeenschap Harreveld te Harreveld (open VMBO school binnen een justitiële jeugdinrichting)
 • maart 2001- 31 oktober 2002; groepsleerkracht basisschool voor speciaal onderwijs ‘de Pieter Hooglandschool’ (voormalig LOM) in Amsterdam. Van maart 2001 tot juli 2001 in de hoge middenbouwgroep en van augustus 2001 tot 31 oktober 2002 de eindgroep.
 • september 2000- maart 2001 ; groepsleerkracht basisschool voor speciaal onderwijs, ‘de Haven’ (voormalig MLK). Twee dagen per week in de onderbouwgroep en twee dagen per week in de lage middenbouwgroep