Ondernemen is leuk!

Ondernemen is leuk

Ondernemen is leuk!

Ondernemen is leuk! Niet lang voordat 2016 ten einde liep, schreef ik een blog over de ondernemende duizendpoot. Hierin gaf ik aan wat je eigenlijk allemaal moet kennen en kunnen om succesvol te ondernemen. Dat werd mijn langste blog tot nu toe. Ik wilde er ook nog inzetten dat het niet allemaal tegelijk hoeft en dat ondernemen ook leuk is, maar daar kwam ik niet eens aan toe. Vandaar deze blog op de eerste dag van 2017.

Ik ga het in deze blog vooral hebben over mijn eigen ervaringen met ondernemen. Waarom ik ondernemen leuk vind! Al ben ik al heel lang zzp’er, ik voel me pas een paar maanden echt een ondernemen. Dat is een behoorlijke hobbelweg geweest. Ondanks alles heb ik er ook van genoten. Hoe je het ook wendt of keert: ondernemen is leuk!

 

Ontwikkeling

Ik vind het leuk dat ik me blijf ontwikkelen. Elke dag leer ik weer bij. De ene keer van andere coaches en de andere keren van gesprekken met klanten of van fouten die ik heb gemaakt. Mijn hersenen voelen weer als grote sponzen, die van alles op mogen zuigen. Zowel kennis als methoden om een betere coach te worden. Mijn hersenen maken overuren. Ik houd daarvan, dat geeft mij het gevoel dat ik leef!

 

Zelf bepalen

Iets anders aan ondernemen dat ik heel erg leuk vind, is de mogelijkheid zelf te bepalen wat ik wanneer ga doen. In 2017 weet ik zeker dat ik me uiteindelijk helemaal ga storten op het ondernemen. Ik sta als freelance docent voor de klas, maar ik maak de keuze dat ik dat niet heel lang meer ga doen. Het is nu kerstvakantie en ik ben heel hard aan het werken aan mijn bedrijf. Maar… wat voelt dat heerlijk. Ik ben die dingen aan het creëren, die ik leuk vind om te creëren. Ik heb daar nu ook alle tijd voor!

Verleden week heb ik een contentkalender gecreëerd en daarvan het ik al 87 exemplaren (in 3 dagen) verkocht. Wat is dat een kick, als je iets verkoopt waarmee je andere ondernemers helpt. Als je iets hebt gecreëerd waar je anderen blij mee kunt maken. Dit is wat ik wil. Hele dagen creërenen coachen en daarmee andere ondernemers helpen. Terwijl ik dit schrijf, voel ik opnieuw blijdschap, trots en dankbaarheid. Heerlijke gevoelens.

Deze week ga ik, naast het werken aan mijn zichtbaarheid, een tripwire maken, een online workshop creëren en lanceren en nog meer ondernemers met mijn aankomende challenge ‘Word Zichtbaarder In 5 Dagen’ kennis laten maken. Er zijn nu al meer dan 200 ondernemers die zich hebben opgegeven voor de challenge van 9 t/m 3 januari 2017. Het zou echt te gek zijn als we met nog meer ondernemers 5 dagen lang gaan werken aan onze zichtbaarheid. 

Tenslotte wil ik deze week nog gebruiken om mijn online VIP-programma ‘Schrijf Sexy Salesteksten’ als casestudy aan gaan bieden. 

 

Vrijheid

Ik heb deze week een hoop werk te verzetten, maar ik verheug me op elk moment daarvan. Heerlijk om dat te doen, waarvan ik weet dat ik anderen ermee kan helpen. Ook heerlijk om op op mijn eigen tijden te werken, in mijn eigen omgeving. Geen files, niet te vroeg opstaan.  Wil ik iets anders doen dan hetgeen ik op dat moment doe, dan doe ik dat gewoon. En dat is voor mij de grootste reden dat ondernemen zo leuk is: de vrijheid om te doen wat ik wil, waar ik wil, wanneer ik wil en met wie ik wil!

Wat vind jij het leukste aan het ondernemen? Ik zou het leuk vinden als je dit laat weten onder deze blog!

 

 

Wat vind jij?

1 Comment

Leave A Response

* Denotes Required Field