Meer klanten krijgen: Facebookgroep starten

Facebookgroep starten

Een Facebookgroep starten kan heel handig zijn als je meer klanten wilt krijgen. Waarom? Dat leg ik je uit in deze blog!

 

Je leert jouw ideale klant heel goed kennen!

Wanneer jij een Facebookgroep start voor jouw ideale klanten, leer je ze heel goed kennen. Je kunt dagelijks op een hele laagdrempelige manier contact met ze onderhouden. Ze stellen hun vragen in jouw groep en ze helpen elkaar. Ook jij kunt ze natuurlijk verder helpen. 

Ook jij kunt natuurlijk vragen stellen aan ze. Je zult zien dat er genoeg deelnemers zijn die het leuk vinden om jouw vragen te beantwoorden. Op deze manier, leer jij hoe jouw ideale klant denkt en communiceert. Jij kunt jouw marketing en sales nog beter toespitsen op jouw ideale klant. Je kunt je hier aanmelden voor mijn Facebookgroep ‘Op naar meer klanten’. Een groep vol ondernemers die elkaar helpen en inspireren om meer klanten te krijgen.

 

Je ideale klant leert jou goed kennen.

Door vaak aanwezig te zijn in jouw Facebookgroep, leert jouw ideale klant jou ook goed kennen. Ze zien wat ze aan je kunnen hebben en gaan je leuk vinden. Als jij vaak reageert op vragen van leden, dan zullen ze ook zien hoe je ze zou kunnen helpen.

Je werkt ook direct aan de vertrouwensband. Een potentiële klant heeft vaak minimaal 7 contactmomenten nodig met jou, voordat hij/zij tot een aankoop overgaat. In zo’n groep gaat dat proces vaak een stuk sneller dan wanneer je het alleen via de mail doet.

 

Al jouw posts worden gezien door jouw doelgroep

Als bedrijf heb je waarschijnlijk een Facebookpagina. Wist je dat elke post die jij hier plaatst maar door een heel klein percentage wordt gezien? Elke post wordt trouwens ook weer aan andere volgers getoond. Als jij in het begin mee hebt gedaan aan ‘like voor een like’ acties, kan het dus zomaar zijn dat een post alleen getoond wordt aan mensen die niet echt geïnteresseerd zijn in hetgeen je te bieden hebt. 

In jouw Facebookgroep zien alle leden de posts die je hier plaatst. Hierdoor loop je niet het risico dat mensen jouw waardevolle informatie missen, je aanbieding niet zien etcetera. Het is dus een hele geschikte plek om je blogs te posten, hulp te bieden en je aanbiedingen te doen.

Wil je meer lezen over hoe je meer klanten kunt krijgen? Lees dan eens deze blog over waarde bieden

 

Wil je gratis artikelen ontvangen met bijbehorende met bijbehorende tips en opdrachten, zodat je meer klanten gaat krijgen? Meld je dan aan voor de gratis lesbrief ‘(Online) Ondernemen Doe Je Zo!’

Wat vind jij?

Leave A Response

* Denotes Required Field