Meer klanten krijgen: bloggen

Bloggen

Bloggen

Een hele mooie manier om meer klanten te krijgen is bloggen. Je kunt in jouw blogs je kennis delen met jouw potentiële klanten. Ze zien wat je te bieden hebt, leren jou beter kennen en maken kennis met jouw stijl. Als jij in jouw blogs problemen van jouw klanten oplost, win je ook hun vertrouwen. Vertrouwen is erg belangrijk als jij meer klanten wilt krijgen.

Daarnaast zijn er nog meer dingen die ervoor zorgen dat bloggen leidt tot het krijgen van meer klanten. Als jij je blogs publiceert en je blogs daarnaast promoot op social media, zullen steeds meer mensen in aanraking komen met jouw blogs. Je blogs worden gedeeld, je zult worden gevraagd om een gastblog te schrijven en er zullen klanten uit je blogs voortvloeien. Dit is zowel mijn eigen ervaring als die van mijn klanten.

Ook Google is dol op blogs. Google houdt namelijk van websites waar iets op gebeurt. Als jij een website hebt en je plaatst hier regelmatig een blog op, dan zul je hoger gaan scoren in de zoekmachine. Je website wordt dus steeds gemakkelijker gevonden. Ook dit zorgt weer voor meer klanten. Zorg je er daarnaast voor dat jouw blogs zoekmachinevriendelijk zijn, dan worden ze nog gemakkelijker gevonden. Als je een wordpresswebsite hebt, dan kun je met de Yoast SEO plugin hier heel simpel je teksten op schrijven!

Waar moet je dan over bloggen?

Dit is afhankelijk van jouw diensten/producten. Je doet er goed aan om te bloggen over onderwerpen, die jouw (potentiële) klanten bezighouden. Waar hebben zij last van waar jij ze bij kunt helpen? Dit moet natuurlijk wel aansluiting hebben met jouw diensten/producten.

Heb je moeite met het verzinnen van onderwerpen, ga dan eens 20 minuten brainstormen. Welke problemen hebben jouw klanten? Welke oplossingen heb je hiervoor? Als het goed is, heb je na afloop van die 20 minuten weer een hele lijst met onderwerpen om over te schrijven. Ook werkt het goed om af en toe een persoonlijke blog te schrijven. Hierdoor leren je klanten jou nog beter kennen.

Je kunt ook aan je potentiële klanten vragen waar ze meer informatie over willen hebben. Laat ze bijvoorbeeld een enquête invullen.

Heb je een keer een hele lange blog, deel deze dan op in 2 delen. Zo heb je ineens 2 blogs klaar! Ook een serie blogs schrijven kan heel fijn werken. Deze blog komt uit de serie ‘Meer klanten krijgen’. Wanneer je namelijk een serie schrijft, wordt het voor jou veel gemakkelijker om onderwerpen te bedenken. De lezer kan daarna weer heel snel andere relevante informatie vinden op je site.

 

Een call to action toevoegen

Aan elke blog zou je een call to action moeten toevoegen. Je roept je lezer dan op tot het nemen van actie. Dit kan op verschillende manieren. Je zou ze bijvoorbeeld kunnen doorverwijzen naar een andere blog op je site (is Google ook weer gek op!). Je kunt je lezers ook je weggever aanbieden, zodat ze op je e-maillijst komen te staan. Op die manier kun je ze steeds weer benaderen via de e-mail. Je kunt ze vragen om een reactie achter te laten of je kunt een dienst/product tonen.

Wil jij in korte tijd de basis van het bloggen leren? Meld je dan aan voor mijn online training ‘Boeiende Blogs’. Deze online training volg je wanneer het jou uitkomt!

Wil je gratis artikelen ontvangen met bijbehorende met bijbehorende tips en opdrachten, zodat je meer klanten gaat krijgen? Meld je dan aan voor de gratis lesbrief ‘(Online) Ondernemen Doe Je Zo!’

 

 

Wat vind jij?

9 Comments

 • Sandra

  Reply Reply 5 april 2017

  Interessante informatie. Thanks!

 • Chantal

  Reply Reply 6 april 2017

  Leuke post met handige tips! Brainstormen doe ik eigenlijk te weinig. Misschien maar even inplannen.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 7 april 2017

   Het kan je echt weer verder helpen om ideeën te krijgen. Laat je me het weten wat jouw brainstormsessie heeft opgeleverd?

 • Chantal Janssen

  Reply Reply 7 april 2017

  Interessant artikel met handige tips!!! Veel dingen zie ik inderdaad ook in mijn eigen blog terug.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 7 april 2017

   Leuk is dat hé als je je eigen stijl ergens in herkent?!

 • Rick Heijster

  Reply Reply 7 april 2017

  En nog een reden om te bloggen: het is leuk! 🙂

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 7 april 2017

   O ja, bloggen is zeker leuk. Ik begon te bloggen voor mijn bedrijf, maar word er steeds bedrevener in. Het gaat ook steeds sneller, waardoor ik ook steeds meer blogs publiceer! Als ik bloggen niet leuk zou vinden, zouden er denk ik één of twee blogs per maand uit mijn vingers komen.

Leave A Response

* Denotes Required Field