Meer klanten krijgen: bloggen 2.0

bloggen 2.0

Bloggen 2.0

In bloggen 2.0 ga ik wat dieper in op het schrijven van blogs. In het eerste deel heb ik vooral geschreven over waarom bloggen handig is als je meer klanten wilt krijgen en waarover je kunt schrijven. In bloggen 2.0 ga ik in op waar je een blog kunt publiceren en op de mogelijkheden om je blogs te verspreiden. 

 

Het publiceren van je blogs

Het handigste is het als je je blog publiceert op jouw website. Als je een wordpresswebsite hebt, kun je dit heel gemakkelijk zelf doen. Toch raad ik je aan dit alleen te doen als je blog uit minimaal 300 woorden bestaat (zelfs dit is eigenlijk al te weinig). Het beste is het wanneer je een blog publiceert van tussen de 500 en 1500 woorden. Onderzoek laat zien dat langere blogs steeds meer gewaardeerd worden.

Wanneer je zelf je blog niet kunt plaatsen op je website of je hebt een keer een hele kleine blog geschreven, denk dan eens aan het publiceren van je blog via Facebook notities of schrijf een article op LinkedIn. Als het goed is, kun je op LinkedIn kiezen tussen het plaatsen van een update, foto of artikel.                          LinkedIn artikel

 

 

Wanneer jij dit niet kunt, kun je de taal van je account instellen op Engels.

Het verspreiden van je blogs

Nu je je blog geschreven en gepubliceerd hebt, kun je gaan denken aan de verspreiding van je blogs. Waar kun je dit allemaal doen? Er zijn heel veel mogelijkheden. Schrijf een korte samenvatting en verspreidt die op Facebook, LinkedIn, Google+, enzovoort. 

Als jij een blog schrijft, zou je er ook altijd 1 tot 3 foto’s aan toe moeten voegen. Deze foto’s kun je vervolgens pinnen op Pinterest, met een link naar je blog!

Ook kun je je blogs verspreiden via Twitter (doe dit meerdere keren) via een prikkelende zin vooraf en de link erachter. Gebruik eventueel hastags.

Nu heb ik een hele belangrijke manier om je blogs te verspreiden nog niet genoemd: in groepen! Zowel LinkedIn als Facebook hebben de mogelijkheid om je aan te sluiten bij groepen of om zelf groepen te starten. Wanneer je bent aangesloten bij een groep, heb je vaak de mogelijkheid om hierin een link naar je blog te plaatsen. Als jij nog niet lid bent van groepen, ga dan eens zoeken naar groepen waar jouw doelgroep zich bevindt en sluit je aan bij deze groepen. Kijk wel even bij de richtlijnen of je je blog wel mag posten.

Ook zijn er heel veel bloggroepen te vinden, die zich helemaal richten op blogs. Daar zou je er een paar kunnen vinden om je bij aan te sluiten. Waarschijnlijk bereik je daar niet je doelgroep, maar je kunt er sowieso ideeën opdoen voor onderwerpen. Soms hebben ze acties om je blog onder de aandacht te brengen, waardoor je blog weer meer gelezen wordt en waardoor je dus weer hoger in de rankings van Google komt.

 

Wil je op de hoogte blijven?

Al een aantal weken verstuur ik aan de mensen die zich hebben aangemeld, wekelijks de lesbrief ‘(Online) Ondernemen Doe Je Zo’. Hierin plaats ik elke week een artikel met wat extra tips en opdrachten. Als jij deze ook wilt ontvangen kun je je hier aanmelden. Bovendien maak je dan ook nog eens kans op de Online Training ‘Boeiende Blogs’! Wanneer je op de link klikt, kom je terecht op de pagina met meer informatie over de online training. Onderaan de pagina staat het formulier waarmee je je kunt aanmelden.

 

 

Wat vind jij?

16 Comments

 • Sabrina

  Reply Reply 3 mei 2017

  goede tips!

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 3 mei 2017

   Dank je!

 • LinkedIn wil ik mij nog in verdiepen, daar kan ik nog wel wat uithalen denk ik. Handige tips!

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 3 mei 2017

   Dank je wel. Heel veel succes en mocht je ergens tegenaan lopen, dan hoor ik het graag!

 • Kristof

  Reply Reply 3 mei 2017

  Handige tips! Bedankt, ga ze gebruiken.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 3 mei 2017

   Graag gedaan! Welke tip ga je als eerst gebruiken?

 • Monique

  Reply Reply 3 mei 2017

  Goede en handige tips! Dankjewel daarvoor

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 4 mei 2017

   Graag gedaan!

 • Gabriëlle

  Reply Reply 3 mei 2017

  Goede tips, ik ga ze gebruiken! Ik schrijf af en toe samenvattingen op LinkedIn niet van iedere blog, dat zou overload zijn denk ik 😉

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 4 mei 2017

   Hoe vaak blog je dan? Elke dag iets posten op LinkedIn mag best hoor!

 • Elles Mulder

  Reply Reply 4 mei 2017

  Dat met die groepen heb ik ook uitgeprobeerd! Wat een uitvinding, geeft echt een verschil!
  Liefs,
  Elles

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 4 mei 2017

   Fijn he?!

 • Fijne tips 🙂 Ik deel inderdaad altijd meerdere keren op social. Twitter gebruik ik eigenlijk niet, wel pinterest, FB en Instagram 🙂

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 4 mei 2017

   Je moet inderdaad die kanalen gebruiken die jij prettig vindt. Ik vind het fijn dat je bij Twitter heel weinig hoeft te typen. Een goede headline, je link en eventueel wat hashtags. Eventueel een foto erbij…klaar!

 • Mieke

  Reply Reply 4 mei 2017

  Bedankt voor de extra tips voor het plaatsen van blogs. Ik heb er meteen een in een groep geplaatst. Linkedin had ik nog nooit hiervoor gebruikt. Ook niet aangedacht.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 8 mei 2017

   Graag gedaan Mieke! Goed dat je ook direct actie onderneemt! Heb je nog reacties gekregen op je blog?

Leave A Response

* Denotes Required Field