De fun van het ondernemen

De fun van het ondernemen

 

Vanaf 2009 ben ik ondernemer. Tot verleden jaar was ik alleen werkzaam als freelance docent. Hoe leuk ik het lesgeven aan pubers ook vind, er mist iets. Ik ben als freelancer gaan werken, omdat ik zelf alles wilde bepalen. Ik had geen zin meer in het werken voor schoolleiders die mij wel even vertellen hoe ik mijn lessen moet geven en ik had ook geen zin meer in ellenlange vergaderingen die nergens toe leidden.

Ik wilde gewoon lesgeven. Hetgeen ik leuk vind om te doen. Ik wilde een andere relatie met leidinggevenden dan de relatie werkgever-werknemer en ik wilde niet te lang op één school zitten. Ik wilde uit de sleur en gewoon meer plezier hebben in mijn werk. Dat plezier beleef ik voornamelijk in het lesgeven en in het creëren van eigen lessen.

Vrijheid

Verleden jaar begon er echter wat te knagen. Ook alleen maar lesgeven is niet wat ik wil. Ik wil complete vrijheid om mijn tijd in te delen op de manier waarop ik wil. Ik wil meer doen met mijn talent om dingen te creëren. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te schrijven, maar kom daar te weinig aan toe.

Daarnaast zit je als docent altijd vast aan omlijnde kaders. De schooltijden en vakanties staan vast, je moet bepaalde stof door in een jaar en je moet je toch wel houden aan afspraken die in een sectie en team zijn gemaakt. Dat betekent dat je nog steeds niet helemaal vrij bent om te ondernemen op jouw manier.

Zoektocht

Vanaf verleden jaar ben ik dus gaan zoeken naar andere manieren om te ondernemen. Ik heb heel veel trainingen en cursussen gevolgd en ben bezig geweest om me te ontwikkelen als online ondernemer. Sinds augustus weet ik ook wat me blij maakt en wat me dus te doen staat.

Ik ben inmiddels een aantal maanden bezig als ondernemerscoach, nu nog naast mijn freelance werk als docent en dat vind ik erg leuk. Ik heb weer tijd om te schrijven, tijd om programma’s te ontwikkelen en ik leer creatief te zijn op marketinggebied en andere relatief nieuwe gebieden.

In het begin kostte me dit best wat moeite, want ik moest me heel veel dingen eigen maken. Daarnaast had ik natuurlijk nog steeds inkomsten nodig, wat ook niet direct te halen valt uit een nieuwe roeping.

Flow en fun

Naarmate ik meer doe vanuit ontspanning en ‘het moeten’ los kan laten, gaat het eigenlijk als vanzelf. Ik heb fun in hetgeen ik doe, heb weer eindeloze inspiratie en ideeën voor van alles en nog wat en verzet een hoop werk in relatief weinig tijd. Dit gaat allemaal moeiteloos. Ook nu weer brandt er een vuur in mij voor het volgende dat ik binnenkort ga lanceren.

Om in die flow te belanden is het voor mij heel belangrijk geweest om te achterhalen wat IK WIL. Ik ben namelijk mijn bedrijf. Als ik niet lekker in mijn vel zit, kan ik onmogelijk anderen helpen. Op dit moment doe ik dus precies wat ik wil doen en wat ik nodig vind.

Dat maakt echt een wereld van verschil. Ik kies met wie ik wil werken. Ik bepaal hoe en wanneer ik wil werken. Ik werk voor het eerst in mijn leven helemaal vanuit mijn eigen voorwaarden. Het is nu Pasen en ik ben dit artikel aan het schrijven. Gewoon, omdat ik zin heb om aan mijn bedrijf te werken. Omdat ik zin heb om te schrijven. Ook vannacht had ik hier zin in en toen heb ik een gastblog geschreven voor www.onlinejunkies.nl. Ik moet het niet, maar WIL het. Dat is fun en zorgt voor meer creativiteit dan ik ooit had verwacht.

Doordat ik in mijn bedrijf kan doen en laten wat ik wil en mijn creativiteit kan aanboren, heb ik op ALLE gebieden van mijn leven meer fun. Ik ben een leuker persoon, een leukere vrouw en moeder, ik voel me fantastisch en ik ben een nog betere docent.

 

Wil jij hulp bij het (terug)vinden van de fun bij het ondernemen?

Wil jij ook meer vanuit plezier werken, maar weet je niet hoe je dit kunt doen? Meld je dan aan voor een gratis Boost je Bedrijf Inspiratiesessie t.w.v. €147,-. Ik help je graag weer op weg. Ook ben ik beheerder van de gratis en besloten Facebookgroep ‘Op naar meer klanten‘, waar allerlei ondernemers bij zijn aangesloten, om elkaar verder te helpen. Je bent welkom om je hierbij aan te sluiten! Wil je elke week een lesbrief ‘(Online) Ondernemen Doe Je Zo!’ ontvangen? Meld je dan hier aan.

Wat vind jij?

Leave A Response

* Denotes Required Field