Baaldagen en hoe je ervoor zorgt dat je er niet in blijft hangen

BaaldagenBaaldagen

Ieder mens kent het fenomeen ‘baaldagen’ wel. Zulke dagen kunnen je compleet lam leggen. Tenminste… mij wel. Ik had verleden week zo’n week, waarbij het allemaal niet opschoot. Ik sta momenteel 4 dagen voor de klas, heb een gezin en ben intussen ook met mijn bedrijf in een andere richting aan het bewegen. 

’s Avonds was ik zo moe, dat ik echter geen zin meer had om ook nog aan mijn bedrijf te werken. Ik deed alleen het hoognodige (een blog schrijven en deze promoten, gelukkig had ik mijn Facebookposts al ingepland en had ik daar geen omkijken naar). Voorheen kon ik mij dan erg schuldig voelen. Dat doe ik niet meer. Ik doe wat ik kan en komt het vandaag niet, dan komt het morgen of overmorgen wel.

 

Wat kun je doen als je één of meerdere baaldagen hebt?

Ik heb afgelopen week de hele week die dingen gedaan waar ik wel behoefte aan had. Ik heb samen met mijn man de laatste afleveringen van ‘Sons of anarchy’ gekeken en ben op tijd naar bed gegaan. Daarnaast heb ik elke dag in de auto, tijdens mijn reis van en naar de school waar ik nu werk, geluisterd naar inspirerende audio’s. Audio’s over het bewustzijn en hoe je je eigen realiteit kunt creëren.

Ik had natuurlijk tegen heug en meug mezelf allerlei verplichtingen kunnen opleggen. Dat doe ik niet meer. Mijn eigen energie en behoefte is leidraad geworden. Heb ik namelijk geen zin en werk ik toch, dan behaal ik meestal niet de resultaten die ik wil behalen. In mijn ervaring gaat mijn energie dan tegen me werken. Teksten missen de energie, die ik juist wil meegeven, ik krijg meer uitschrijvingen op mijn nieuwsbrief als ik op zo’n dag een nieuwsbrief eruit doe en alle taken kosten me heel veel tijd. 

Het is erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen als je geen zin hebt. Blijkbaar willen je lichaam en geest even andere dingen van je. Neem een stap terug. Luister naar je gevoel en geef je hier zoveel mogelijk aan over. Vertrouw erop dat dit het juiste is voor jou op dat moment. Vertrouw erop dat de baaldagen maar tijdelijk zijn en vanzelf weer oplossen.

 

En voor je het weet, zijn de baaldagen weer voorbij

Vandaag en gisteren had ik weer heel veel zin om te werken. Ik heb een onderzoekje uitgevoerd op mijn Facebookpagina en de werkwijze gedeeld op mijn Facebookpagina. Dit ging over het targetten van een specifieke doelgroep in een gewoon berichtje. Ik heb een aantal Facebookposts gemaakt, een e-mail voor mijn online programma ‘Zichtbaar Worden En Blijven In 52 Weken’ geschreven en deze blog geschreven. Daarnaast heb ik een aanbod gedaan naar mijn e-maillijst en Facebookfans in ruil voor testimonials. Toch hield ik ook nog tijd over voor mijn gezin en het mooie weer. 

 

Hoe ga jij om met jouw baaldag(en)? Ik zou het leuk vinden als je dit wilt delen!

Wat vind jij?

12 Comments

 • Anne

  Reply Reply 27 maart 2017

  Herkenbaar, ik heb het vooral wanneer ik een hele drukke periode achter de rug heb en er dan op de een of ander manier gewoon niets meer uit mijn handen komt. Wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben die wel eens zulke dagen heeft.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 27 maart 2017

   Je bent zeker niet de enige. Ik heb alleen wel het idee dat er heel veel mensen zijn die dan toch doorgaan. Die het gevoel hebben dat ze geen keuze hebben.

 • Chantal

  Reply Reply 27 maart 2017

  Voorheen legde ik mezelf ook van alles op om toch maar te gaan doen. Hier ging ik me alleen maar ellendiger voelen. Sinds vorig jaar (na mijn overspannenheids klachten), ben ik daar mee gestopt. Na de baaldag/baaldagen gaat het weer bijna vanzelf!

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 27 maart 2017

   Wat kan dat bevrijdend voelen hé om te besluiten het anders te doen?!

 • Anne

  Reply Reply 27 maart 2017

  Herkenbaar en ik heb een soortgelijke aanpak. Qtime met mijn familie en veel buitenlucht werken ook goed.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 27 maart 2017

   Die buitenlucht kan inderdaad goed werken. Vooral zeelucht doet dat voor mij!

 • Jeroen

  Reply Reply 27 maart 2017

  Wu wei, doen door niets doen.
  Aanvaarden dat het een baaldag is en er vooral niet tegen in verzet gaan.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 27 maart 2017

   Zeker! Bij mij gaat het dan ook weer het snelst voorbij!

 • Wat een herkenbaar stukje zeg! Ik heb ook regelmatig baaldagen, dan wil ik niets liever dan op bed liggen. Wat goed hoe je hiermee omgaat! Ik vind het heel knap dat je jezelf zo de tijd gunt, de meeste mensen gaan vaak aan zichzelf voorbij.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 28 maart 2017

   Dat klopt Samantha, dat zie ik ook heel veel mensen doen. Trouwens….ik heb dat zelf in het verleden vaak gedaan. Dat leer je uiteindelijk wel af.

 • Laura

  Reply Reply 28 maart 2017

  Oh zo herkenbaar! Deze dagen kunnen mij ook helemaal lam leggen. Waar ik dan wel op moet passen is als ik er dan voor kies om ‘niets’ te doen of even te relaxen dat ik mij daar dan niet schuldig over voel.. En ik bedenk mezelf altijd: morgen weer een dag en dan gaat het vast iets beter.

  • sjiraporcelijn

   Reply Reply 28 maart 2017

   Dat schuldgevoel kan inderdaad wel een dingetje zijn. Je moet echt bewust ervoor kiezen je baaldag(en) ‘op te nemen’, anders loop je inderdaad het risico je schuldig te gaan voelen.

Leave A Response

* Denotes Required Field