Affiliate Marketing

affiliate marketing

Affiliate marketing is een hele interessante manier om aan extra inkomsten te komen. Voor sommige mensen zorgen deze inkomsten zelfs voor het hoofdinkomen.

Maar ja, als je met affiliate marketing wil gaan werken is het wel handig om te weten wat het is en wat je ermee kunt. Ik hoop je in dit artikel verder te kunnen helpen hiermee.

Wat is affiliate marketing?

Bij affiliate marketing promoot je andermans producten/diensten voor een commissie of je kunt jouw producten/diensten laten promoten door anderen. Je kunt er dus voor zorgen dat jouw diensten/producten door meer mensen worden gezien en gekocht of je kunt bijverdienen door andermans producten en/of diensten te verkopen.

Affiliate marketing zal je trouwens niks opleveren als je niet bereid bent je erin te verdiepen. Daarnaast zul je wel aan het werk moeten om passief inkomsten te kunnen genereren op termijn. Je moet namelijk wel ervoor zorgen dat er bezoekers op je website gaan komen, zodat ze de link zien en op deze kunnen klikken. 

Het brengt je ook niet direct extra inkomsten op. Het heeft tijd nodig. Wees dus geduldig als je besluit hiermee aan de slag te gaan.

Ik weet nog dat mijn broertje zich jaren geleden had ‘ingelezen’ in de affiliate marketing. Hij probeerde mij er toen ook enthousiast voor te maken. Hij had één site met heel veel links rond één thema. Hij dacht dat dat voldoende was. Natuurlijk is dit nooit van de grond gekomen! Het is net als met alles: zorg ervoor dat je leert van mensen die het succesvol toepassen en het jou goed uit kunnen leggen!

Waarom affiliate marketing?

Als ondernemer is het verstandig een verdienmodel te creëren, waarbij je via verschillende wegen aan inkomsten komt. Op die manier maak je jezelf minder afhankelijk van één bron. Affiliate marketing is een mooie manier om ervoor te zorgen dat je meerdere bronnen van inkomsten creëert. 

Je kunt bijvoorbeeld op jouw website links plaatsen naar programma’s/diensten waarvan je weet dat het interessant is voor jouw klanten. Vaak zijn dat dus programma’s/diensten waar jij zelf gebruik van maakt. Als mensen dan via jouw link op de website van de verkoper komen en het aanschaffen, krijg jij een vooraf afgesproken bedrag/percentage. Zorg er dan wel voor dat dit een aanvullende dienst of aansluitend product is en geen concurrerend product.

Ook zou je ervoor kunnen kiezen veel meer geld uit affiliate marketing te kunnen halen, door allerlei websites te starten waarop je affiliate links plaatst. Ik ben nu zelf een cursus aan het volgen, waarbij ik leer hoe ik het meest uit affiliate marketing kan halen. Het lijkt mij namelijk een hele mooie bron om mijn inkomsten (passief) op te schalen. Ik heb in twee dagen al zoveel geleerd, dat ik er affiliate partner van ben geworden.

Tenslotte kun je dus ook jouw eigen diensten en producten aan laten bieden door anderen. Ook dat zorgt weer voor meer inkomsten, aangezien jouw producten en diensten op meerdere plekken worden aangeboden. Affiliate partners zullen ervoor willen zorgen dat websites om jouw product/dienst heen hoog scoren in Google, zodat ze goed onder de aandacht worden gebracht.

 

Natuurlijk ga ik je op de hoogte houden over hetgeen het me op termijn opbrengt! Updates zullen volgen.

 

Wat brengt het me nu al op?

Ik ben net twee dagen bezig en ik heb al heel veel geleerd. Eigenlijk ben ik van de contentmarketing en minder van de SEO (zoekmachineoptimalisatie). In deze cursus leer ik in rap tempo zoveel bij over zoekmachineoptimalisatie, dat ik nu weet hoe ik nog gemakkelijker gevonden word. Allemaal dingen die ik kan gaan toepassen en kan gaan delen met mijn klanten.

 

Zoals ik al eerder zei: ik zal geregeld een update plaatsen!

 

 

Wat vind jij?

Leave A Response

* Denotes Required Field